Vysokopecná predajňa

Správy

Doska z nehrdzavejúcej ocele valcovaná za tepla

výhodu

Nerezová oceľ valcovaná za tepla má nízku tvrdosť, ľahké spracovanie a dobrú ťažnosť.

Doska z nehrdzavejúcej ocele valcovaná za tepla, mechanické vlastnosti sú oveľa horšie ako opracovanie za studena a horšie ako kovanie, ale majú lepšiu húževnatosť a ťažnosť

Rozdiel medzi za tepla valcovanou nehrdzavejúcou oceľou avalcované za studena

Rozdiel medzi valcovaním za tepla a valcovaním za studena nehrdzavejúcej ocele je ten, že valcovanie za studena sa valcuje na základe valcovania za tepla.

Valcovanie za studena: Spracováva a valcuje sa na báze za tepla valcovaného nerezového plechu a zvitku.Vo všeobecnosti ide o proces spracovania valcovanie za tepla → morenie → valcovanie za studena.Hoci sa oceľový plech počas spracovania valcovaním zahrieva, stále sa to nazýva valcovanie za studena.V dôsledku nepretržitej deformácie valcovania za tepla sú mechanické vlastnosti relatívne zlé a tvrdosť je príliš vysoká.Musí byť žíhaný, aby sa obnovili jeho mechanické vlastnosti, a tie bez žíhania sa nazývajú tvrdé valcované zvitky.Tvrdé valcované zvitky sa vo všeobecnosti používajú na výrobu produktov, ktoré nevyžadujú ohýbanie alebo naťahovanie.

Jeho vlastnosti:

1. Oceľové plechy valcované za studena majú kvôli určitému stupňu mechanického spevnenia nízku húževnatosť a sú drahšie;

2. Povrch valcovaný za studena nemá oxidovú stupnicu a kvalita je dobrá;

3. Výrobok vyrobený deformáciou za studena má vysokú rozmerovú presnosť a dobrú kvalitu povrchu;

4. Valcovanie za studena je široko používané vo všetkých oblastiach života vďaka svojmu výrobnému procesu, ako sú všetky druhy častí na lisovanie za studena, profily na vytláčanie za studena valcované za studena, vinuté pružiny za studena, drôty ťahané za studena, skrutky s hlavou za studena atď.

 

Valcovanie za tepla (valcovanie za tepla): v porovnaní s valcovaním za studena je valcovanie za studena valcovanie pod teplotou rekryštalizácie a valcovanie za tepla je valcovanie nad teplotou rekryštalizácie.

Jeho vlastnosti:

1. Húževnatosť a rovinnosť povrchu sú slabé a cena je nízka;

2. Teplota valcovania za tepla je podobná ako pri kovaní;

3horúci tanierje valcovaný za tepla a má na povrchu oxidovú kožu a hrúbka dosky je iná;

4. Vďaka svojmu výrobnému procesu sa používa v mnohých civilných aplikáciách, ako sú kuchynské náčinie, bežné domáce spotrebiče atď.;

5. Mechanické vlastnostioceľové plechy valcované za teplasú oveľa horšie ako pri spracovaní za studena a kovaní, ale majú lepšiu húževnatosť a ťažnosť.


Čas odoslania: 17. októbra 2022